Salată dulce-acrişoară

Printeaza

O reteta de salata dulce acrisoara din: fenicul, cicoare, portocale, pere, maioneza, lamaie, smantana, zahar si ghimbir.

Ingrediente:Salată dulce-acrişoară

  • 2 feniculi
  • 1 legatura de cicoare
  • 2 portocale
  • 2 pere tari
  • 3 linguri maioneza
  • 1 lamaie
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de ghimbir ras

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine perele şi, fără să le curăţeţi de coajă, tăiaţi-le sferturi, scoateţi sâmbirii şi apoi tăiaţi-le felioare cam de 5 mm grosime. Stoarceţi lămâia şi stropiţi perele cu jumîtate din sucul obţinut, ca să nu se înnegrească.

Spălaţi şi scurgeţi cicoarea, apoi tăaţi-o fideluţă. Curăţaţi feniculii şi feliaţi-i subţire. Curăţaţi de coajă portocalele, scoateţi peliţa albă din interior şi desfaceţi-le în felii. Deco- jiţi-le pe acestea din urmă şi rupeţi-le pe jumătate. Amestecaţi într-o salatieră toate ingredientele pe care le-aţi pregătit.

Preparaţi o emulsie amestecând bine maio­neză, smântână, zahăr, ghimbir ras şi şicul de lămâie rămas. Turnaţi în salatieră scsul obţinut, amestecaţi bine totul şi serviţi ime­diat.

Salată dulce-acrişoară

Salată dulce-acrişoară

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.