Salată dulce-acrişoară
PrinteazaO reteta de salata dulce acrisoara din: fenicul, cicoare, portocale, pere, maioneza, lamaie, smantana, zahar si ghimbir.
- 2 feniculi
- 1 legatura de cicoare
- 2 portocale
- 2 pere tari
- 3 linguri maioneza
- 1 lamaie
- 1 lingura smantana
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de ghimbir ras
Mod de preparare:
Spălaţi bine perele şi, fără să le curăţeţi de coajă, tăiaţi-le sferturi, scoateţi sâmbirii şi apoi tăiaţi-le felioare cam de 5 mm grosime. Stoarceţi lămâia şi stropiţi perele cu jumîtate din sucul obţinut, ca să nu se înnegrească.
Spălaţi şi scurgeţi cicoarea, apoi tăaţi-o fideluţă. Curăţaţi feniculii şi feliaţi-i subţire. Curăţaţi de coajă portocalele, scoateţi peliţa albă din interior şi desfaceţi-le în felii. Deco- jiţi-le pe acestea din urmă şi rupeţi-le pe jumătate. Amestecaţi într-o salatieră toate ingredientele pe care le-aţi pregătit.
Preparaţi o emulsie amestecând bine maioneză, smântână, zahăr, ghimbir ras şi şicul de lămâie rămas. Turnaţi în salatieră scsul obţinut, amestecaţi bine totul şi serviţi imediat.
Salată dulce-acrişoară
Pofta buna!