Salata cu Emmenthal, salam si sunca

Printeaza

Salata cu Emmenthal, salam si sunca din: morcovi, sare, emmenthal, sunca, salam, otet, ulei, piper negru, salata si oua fierte.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • sare
  • 500 g Emmenthal
  • 200 g sunca fiarta taiata felii
  • 100 g salam, in felii subtiri
  • 2 lingurite de otet
  • 2 lingurite de ulei
  • piper negru macinat
  • 1 salata mare verde
  • 2 oua fierte

 

Mod de preparare:

Morcovii se taie bucati sj se fierb in apa sarata clocotita. Apoi se scot cu lingura pe sita si se scurg. Cascavalul se taie in fasii subtiri. Sunca fiarta si salamul se taie de asemenea in tasii subtiri.

Morcovul, cascavalul, sunca si salamul se pun intr-un castron si se amesteca. Din otet, ulei, sare si piper se prepara un sos marinat cu care se marineaza salata sj se lasa 2 ore sa se intrepatrunda bine.

Se desfac frunzele de la salata §i se asaza pe o tava. Bucatile si fasiile de morcovi cas­caval, salam si sunca se aranjeaza pe frun­zele de salata. Se curata ouale. se taie fiecare in opt felii in lungime si se orneaza sala­ta cu ele. Salata este mai consistenta daca in loc de otet obisnuit folositi otet de balsam.

Varianta: Daca preferaji un gust mai rafinat, puteti in loc de ca$caval emmenthal sa intrebuintati cascaval gouda.

 

Salata cu Emmenthal, salam si sunca

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.