Salata cu Emmenthal, salam si sunca
PrinteazaSalata cu Emmenthal, salam si sunca din: morcovi, sare, emmenthal, sunca, salam, otet, ulei, piper negru, salata si oua fierte.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- sare
- 500 g Emmenthal
- 200 g sunca fiarta taiata felii
- 100 g salam, in felii subtiri
- 2 lingurite de otet
- 2 lingurite de ulei
- piper negru macinat
- 1 salata mare verde
- 2 oua fierte
Mod de preparare:
Morcovii se taie bucati sj se fierb in apa sarata clocotita. Apoi se scot cu lingura pe sita si se scurg. Cascavalul se taie in fasii subtiri. Sunca fiarta si salamul se taie de asemenea in tasii subtiri.
Morcovul, cascavalul, sunca si salamul se pun intr-un castron si se amesteca. Din otet, ulei, sare si piper se prepara un sos marinat cu care se marineaza salata sj se lasa 2 ore sa se intrepatrunda bine.
Se desfac frunzele de la salata §i se asaza pe o tava. Bucatile si fasiile de morcovi cascaval, salam si sunca se aranjeaza pe frunzele de salata. Se curata ouale. se taie fiecare in opt felii in lungime si se orneaza salata cu ele. Salata este mai consistenta daca in loc de otet obisnuit folositi otet de balsam.
Varianta: Daca preferaji un gust mai rafinat, puteti in loc de ca$caval emmenthal sa intrebuintati cascaval gouda.
Salata cu Emmenthal, salam si sunca
Poftă bună!