Salata estivala cu vinete, ardei gras si peste
PrinteazaSalata estivala cu vinete, ardei gras si peste din: fasole verde, vinete, ardei gras roşu, salată radicchio, ceapă roşie, fileuri de sardele la borcan, capere, oţet de vin alb, ulei de măsline, hrean ras, sare, piper, avocado.
Ingrediente:
- 400 g fasole verde
- 300 g vinete
- 1 ardei gras roşu
- 1 salată radicchio
- 1 ceapă roşie
- 3 fileuri de sardele la borcan
- 2 linguri capere
- 4 linguri oţet de vin alb
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe hrean ras (de la borcan)
- sare, piper
- 1 avocado
Mod de preparare:
Ardeiul gras se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie fâşii.
Vânătă se spală, se curăţă şi se taie sferturi, pe lung; se taie apoi felii.
Pentru dressing, se toacă ceapa, sardelele şi caperele şi se amestecă cu 3 linguri ulei, oţet, hrean, sare şi piper.
Fasolea verde se pune la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să fiarbă 10 min. şi se scurge.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc feliile de vânătă şi ardeiul gras 2 min. Se amestecă împreună cu fasolea verde.
Amestecă dressingul împreună cu legumele fierbinţi. Se taie în jumătate fructul de avocado şi se îndepărtează sâmburele lemnos.
Se decojeşte pulpa de avocado şi se taie felii; se amestecă împreună cu legumele.
Pentru servire, se repartizează în boluri frunze proaspete de salată verde; se aşază pe frunze salata de legume.
Salata estivala cu vinete, ardei gras si peste
Pofta buna!