Salata estivala cu vinete, ardei gras si peste

Printeaza

Salata estivala cu vinete, ardei gras si peste din: fasole verde, vinete, ardei gras roşu, salată radicchio, ceapă roşie, fileuri de sardele la borcan, capere, oţet de vin alb, ulei de măsline, hrean ras, sare, piper, avocado.

 

Ingrediente:

  • 400 g fasole verde
  • 300 g vinete
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 salată radicchio
  • 1 ceapă roşie
  • 3 fileuri de sardele la borcan
  • 2 linguri capere
  • 4 linguri oţet de vin alb
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe hrean ras (de la borcan)
  • sare, piper
  • 1 avocado

 

Mod de preparare:

Ardeiul gras se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie fâşii.

Vânătă se spală, se curăţă şi se taie sferturi, pe lung; se taie apoi felii.

Pentru dressing, se toacă ceapa, sardelele şi caperele şi se amestecă cu 3 linguri ulei, oţet, hrean, sare şi pi­per.

Fasolea verde se pune la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să fiarbă 10 min. şi se scurge.

Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc feliile de vânătă şi ardeiul gras 2 min. Se amestecă împreu­nă cu fasolea verde.

Amestecă dressingul împreună cu legumele fier­binţi. Se taie în jumătate fructul de avocado şi se în­depărtează sâmburele lem­nos.

Se decojeşte pulpa de avocado şi se taie felii; se amestecă împreună cu legu­mele.

Pentru servire, se repar­tizează în boluri frunze proaspete de salată verde; se aşază pe frunze salata de legume.

Salata estivala cu vinete, ardei gras si peste

Salata_estivala_cu_vinete_ardei_gras_si_peste

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.