Salata exotica cu alune si carnati
PrinteazaSalata exotica cu alune si carnati din: carnati, alune, chefir, conopida, morcovi, sos de soia, pasta de ardei, susan.
- 300 g cârnaţi
- 100 g alune prăjite şi sărate
- 200 ml chefir
- 1 conopidă
- 2 morcovi
- sos de soia
- pastă de ardei
- susan
Mod de preparare:
Se prăjesc în ulei carnaţii tăiaţi rondele. Se adaugă alunele. Se toarnă 500 ml de apă şi se fierb înăbuşit sub capac.
După aproximativ 10-15 minute, se ia deoparte cratiţa, se adaugă două linguri de sos de soia şi se pune din nou pe foc până se înfierbântă. După câteva minute, se ia din nou cratiţa de pe foc şi se drege cu chefirul.
Se condimentează cu pasta de ardei şi se lasă deoparte până se răceşte. Se fierbe în apă cu sare conopida desfăcută bucheţele, împreună cu morcovii tăiaţi rondele.
Când sunt gata, se strecoară şi se pun într-un castron. Se presară cu susan, apoi se amestecă uşor compoziţia de cârnaţi. Salata se păstrează în frigider cel puţin o oră înainte de servire.
Pofta buna!