Salata exotica
PrinteazaSalata exotica
- 1 cutie ananas (425 ml)
- 1 file de porc (300 g)
- sare, piper
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 fruct de mango copt
- 150 g salată (la alegere)
- 1 ardei iute roşu
- 100 g dressing cu verdeaţă
Preparare:
Scurgeţi ananasul şi colectaţi sucul. Săraţi carnea de porc, piperaţi-o şi prăjiţi-o în uleiul încins circa 5 minute pe ambele părţi. Stingeţi cu 100 ml suc de ananas, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi-o să fiarbă înăbuşit. Intre timp tăiaţi ananasul cubulete.
Curăţaţi fructul de mango, desprindeţi-l de sâmbure, apoi tăiaţi-l cubulete. Spălaţi salata şi lăsaţi-o să se scurgă. Tăiaţi ardeiul iute în două, îndepărtaţi-i seminţele, apoi tocaţi-l mărunt. Amestecaţi fructele şi salata. Scoateţi carnea din tigaie şi lăsaţi-o cea. 5 minute să se liniştească.
Amestecaţi ardeiul iute şi dressingul în sosul rămas după ce aţi prăjit carnea, apoi turnaţi-l peste salată. Tăiaţi carnea bucăţi şi presăraţi-o peste salată.
Pofta buna!