Salata cu farfalle si feta
PrinteazaSalata cu farfalle si feta
Ingrediente:
- 350 g farfalle
- sare
- 200 g roşii uscate (în ulei)
- 300 g feta
- 1/2 legătură busuioc
- 2 linguri oţet
- 4 linguri ulei de măsline
- piper
- 1/2 linguriţă boia de ardei dulce
Preparare:
Salata cu farfalle si feta: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Turnaţi apă rece peste ele, scurgeţi-le în strecurătoare şi lăsaţi-le să se răcească.
Intre timp, scurgeţi roşiile şi tăiaţi-le fâşii sau cubuleţe. Scurgeţi brânza feta şi tăiaţi-o cuburi. încorporaţi-o împreună cu roşiile, în paste. Spălaţi busuiocul şi tocaţi-l fâşii.
Amestecaţi oţetul, uleiul, sarea, piperul şi boiaua. Turnaţi dressingul peste salată şi lăsaţi-o 30 de minute. Incorporaţi şi busuiocul.
Uleiul în care au fost marinate roşiile poate fi folosit pentru dressingul de la salată, întrucât aceste roşii au un gust intens, iar uleiul este foarte aromat.
Pofta buna!
O salata foarte buna cu paste si branza feta. O recomand.