Salata cu farfalle si feta

Printeaza

Salata cu farfalle si feta

Ingrediente:

  • 350 g farfalle
  • sare
  • 200 g roşii uscate (în ulei)
  • 300 g feta
  • 1/2 legătură busuioc
  • 2 linguri oţet
  • 4 linguri ulei de măsline
  • piper
  • 1/2 linguriţă boia de ardei dulce

 

Preparare:

Salata cu farfalle si feta: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Turnaţi apă rece peste ele, scurgeţi-le în strecurătoare şi lăsaţi-le să se răcească.

Intre timp, scurgeţi roşiile şi tăiaţi-le fâşii sau cubuleţe. Scurgeţi brânza feta şi tăiaţi-o cuburi. încorporaţi-o împreună cu roşiile, în paste. Spălaţi busuiocul şi tocaţi-l fâşii.

Amestecaţi oţetul, uleiul, sarea, piperul şi boiaua. Turnaţi dressingul peste salată şi lăsaţi-o 30 de minute. Incorporaţi şi busuiocul.

Uleiul în care au fost marinate roşiile poate fi folosit pentru dressingul de la salată, întrucât aceste roşii au un gust intens, iar uleiul este foarte aromat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O salata foarte buna cu paste si branza feta. O recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.