Salata de fasole batuta
PrinteazaSalata de fasole batuta din: fasole boabe, morcovi, foi de dafin, ceapa, ulei, usturoi, boia de ardei, sare, piper.
- 600 g fasole boabe
- 2 morcovi potriviti
- 2 foi de dafin
- 1 ceapa
- 3 linguri de ulei
- 4 catei de usturoi
- o lingura boia de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se spală şi se pune la înmuiat cu o seară înainte; Se pune fasolea la fiert în apă fără sare.
Se înlocuieşte apa după ce a fiert 30 de minute. Se fierbe alte 30 de min. şi se înlocuieşte din nou apa.
De fiecare dată se schimbă cu apă fierbinte;
In ultima apă, se adaugă 2 foi de dafin, o ceapă curăţată şi tocată şi morcovii;
Se lasă la fiert încă o oră, până când fasolea s-a înmuiat bine şi boabele se sfărâmă între degete;
Se ia fasolea de pe foc şi se goleşte o parte din apa care-o acoperă într-un alt vas.
Păstraţi apa în care a fiert. Se îndepărtează foile de dafin; Fasolea – cu tot cu morcovi şi ceapă – se pune la pasat în blender până rezultă un piure moale, cremos;
Se adaugă usturoiul şi boiaua şi se potriveşte de sare şi piper;
Separat, se pot prăji 3 cepe tăiate peştişori în 5 linguri de ulei, peste care se adaugă la final o lingură de boia de ardei dulce şi o lingură de suc de roşii.
Salata de fasole batuta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata de fasole batuta