Salata de fasole batuta

Printeaza

Salata de fasole batuta din: fasole boabe, morcovi, foi de dafin, ceapa, ulei, usturoi, boia de ardei, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_fasole_batuta

  • 600 g fasole boabe
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura boia de ardei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spală şi se pune la înmuiat cu o seară înainte; Se pune fasolea la fiert în apă fără sare.

Se înlocuieşte apa după ce a fiert 30 de minute. Se fierbe alte 30 de min. şi se înlocuieşte din nou apa.

De fiecare dată se schimbă cu apă fierbinte;

In ultima apă, se adaugă 2 foi de dafin, o ceapă curăţată şi tocată şi morcovii;

Se lasă la fiert încă o oră, până când fasolea s-a înmuiat bine şi boabele se sfărâmă între degete;

Se ia fasolea de pe foc şi se goleşte o parte din apa care-o acoperă într-un alt vas.

Păstraţi apa în care a fiert. Se îndepărtează foile de dafin; Fasolea – cu tot cu morcovi şi ceapă – se pune la pasat în blender până rezultă un piure moale, cremos;

Se adaugă usturoiul şi boiaua şi se potriveşte de sare şi piper;

Separat, se pot prăji 3 cepe tăiate peştişori în 5 linguri de ulei, peste care se adaugă la final o lingură de boia de ardei dulce şi o lingură de suc de roşii.

Salata de fasole batuta

Salata_de_fasole_batuta

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • salata de fasole batuta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.