Salata de fasole boabe cu praz si smantana
PrinteazaSalata de fasole boabe cu praz si smantana din: fasole, praz, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, ţelină verde, smântână.
- 500 g fasole
- 3 fire praz
- suc de lămâie
- sare
- piper
- ulei de măsline
- câteva fire de ţelină verde
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Pentru ca fasolea să fiarbă mai repede, cu o zi înainte pui boabele să se înmoaie într-un vas cu apă.
A doua zi pui fasolea la fiert şi o laşi să clocotească 10 minute, după care schimbi apa.
Repeţi această operaţie de 2-3 ori, apoi o laşi să fiarbă la foc mic.
Când este gata, scoţi fasolea într-o strecurătoare, pentru a scurge apa în care a fiert. Intre timp, tai foarte fin prazul, inclusv frunzele.
Le pui într-un vas, presari puţină sare şi amesteci cu mâna pentru a se înmuia.
Pui fasolea într-un vas şi o amesteci cu prazul şi cu smântână, cu ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper după gust.
Adaugi frunzele de ţelină mărunţite sau tarhon. Serveşti salata cu felii de pâine prăjite.
Pofta buna!