Salata de fasole, creveti si branza feta

Printeaza

Salata de fasole, creveti si branza feta din: fasole, branza feta, creveti, ulei de masline, menta, lamaie, usturoi, sare si piper.

 

Salata_de_fasole_creveti_si_branza_feta

Ingrediente:

  • 500 g fasole uscată fiartă din conservă, de preferinţă din soiul cu boabe roşii
  • 200 g brânză feta
  • 200 g creveţi decorticaţi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 fire mentă proaspătă

Pentru dressing:

  • zeama de la 1 lămâie mare
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pui fasolea într-o cratiţă şi o acoperi cu apă clocotită. O fierbi timp 5-6 minute împreună cu un fir de mentă.

Scurgi fasolea în strecurătoare şi o treci prin jet de apă. O laşi să se scurgă, înăbuşi creveţii în ulei, pentru 5-10 minute sau îi fierbi 2 minute.

Pentru dressing storci o jumătate de lămâie şi amesteci zeama cu 2 linguri ulei de măsline, usturoiul zdrobit, menta rămasă tocată mărunt, sare şi piper după gust.

Le pui într-un borcan, închizi capacul şi îl scuturi de câteva ori, până se formează o emulsie.

Tai brânza feta în cubuleţe şi o pui într-o salatieră împreună cu fasolea şi creveţii decorticaţi.

Stropeşti ingredientele cu dressingul, amesteci uşor şi decorezi cu felii din jumătatea de lămâie rămasă.

Salata de fasole, creveti si branza feta

Salata_de_fasole_creveti_si_branza_feta

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.