Salata de fasole, creveti si branza feta
PrinteazaSalata de fasole, creveti si branza feta din: fasole, branza feta, creveti, ulei de masline, menta, lamaie, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g fasole uscată fiartă din conservă, de preferinţă din soiul cu boabe roşii
- 200 g brânză feta
- 200 g creveţi decorticaţi
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 fire mentă proaspătă
Pentru dressing:
- zeama de la 1 lămâie mare
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui fasolea într-o cratiţă şi o acoperi cu apă clocotită. O fierbi timp 5-6 minute împreună cu un fir de mentă.
Scurgi fasolea în strecurătoare şi o treci prin jet de apă. O laşi să se scurgă, înăbuşi creveţii în ulei, pentru 5-10 minute sau îi fierbi 2 minute.
Pentru dressing storci o jumătate de lămâie şi amesteci zeama cu 2 linguri ulei de măsline, usturoiul zdrobit, menta rămasă tocată mărunt, sare şi piper după gust.
Le pui într-un borcan, închizi capacul şi îl scuturi de câteva ori, până se formează o emulsie.
Tai brânza feta în cubuleţe şi o pui într-o salatieră împreună cu fasolea şi creveţii decorticaţi.
Stropeşti ingredientele cu dressingul, amesteci uşor şi decorezi cu felii din jumătatea de lămâie rămasă.
Salata de fasole, creveti si branza feta
Pofta buna!