Salata de fasole cu gogosar si masline
PrinteazaSalata de fasole cu gogosar si masline din: fasole rotundă maro (pestriţă sau roşie), morcov, ceapa uscata sau verde, salată creaţă, gogoşari în oţet, masline negre, patrunjel verde, cimbru uscat, ulei de masline, otet, sare.
Ingrediente:
- 500 g fasole rotundă maro (pestriţă sau roşie)
- 1 morcov
- 1 ceapă usoată mare sau 1 legătură ceapă verde
- 7-8 frunze de salată creaţă
- 100 g gogoşari în oţet
- 100 g măsline negre feliate sau întregi
- 2-3 fire pătrunjel verde
- cimbru uscat (opţional)
- ulei de măsline
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Pui fasolea spălată la înmuiat, seara, în apă rece. A doua zi o fierbi în apă cu sare, apoi o scurgi.
Toci ceapa, morcovul îl razi pe răzătoarea cu ochituri mici, salata spălată şi scursă o tai fâşii de 1 cm, gogoşarii îi tai feliuţe sau cuburi, pătrunjelul îl toci mărunt.
Intr-un bol amesteci fasolea cu legumele, măslinele, puţin cimbru, uleiul, oţetul şi sare după gust. Serveşti salata cu pâine proaspătă sau rumenită pe grătar.
Pofta buna!