Salata de fasole cu gogosar si masline

Printeaza

Salata de fasole cu gogosar si masline din: fasole rotundă maro (pestriţă sau roşie), morcov, ceapa uscata sau verde, salată creaţă, gogoşari în oţet, masline negre, patrunjel verde, cimbru uscat, ulei de masline, otet, sare.

Salata de fasole cu gogosar si masline

Ingrediente:

  • 500 g fasole rotundă maro (pestriţă sau roşie)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă usoată mare sau 1 legătură ceapă verde
  • 7-8 frunze de salată creaţă
  • 100 g gogoşari în oţet
  • 100 g măsline negre feliate sau întregi
  • 2-3 fire pătrunjel verde
  • cimbru uscat (opţional)
  • ulei de măsline
  • oţet
  • sare

Mod de preparare:

Pui fasolea spălată la înmuiat, seara, în apă rece. A doua zi o fierbi în apă cu sare, apoi o scurgi.

Toci ceapa, morcovul îl razi pe răzătoarea cu ochituri mici, salata spălată şi scursă o tai fâşii de 1 cm, gogoşarii îi tai feliuţe sau cuburi, pă­trunjelul îl toci mărunt.

Intr-un bol amesteci fasolea cu legumele, măslinele, puţin cimbru, uleiul, oţetul şi sare după gust. Serveşti salata cu pâine proaspătă sau rumenită pe grătar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.