Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă din: gutui, zahar, suc de lamaie, apa. Dulceața de gutui este o delicatesă tradițională cu rădăcini adânci în bucătăria românească și în alte bucătării din Europa. Gutuile sunt cunoscute pentru aroma lor bogată și gustul dulce-acrișor, ceea ce le face ingredientul perfect […]
Salata cu fasole si mozzarella
PrinteazaSalata cu fasole si mozzarella din: fasole, masline, mozzarella, marar, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g fasole galbenă (păstăi)
- 70 g măsline feliate
- 100 g mozzarella
- 1 legătură mărar
- usturoi
- sare şi piper
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Salata cu fasole si mozzarella: Fasolea curăţată se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare (10 minute).
scoate, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Intre timp se toacă pătrunjelul, se zdrobeşte usturoiul şi se taie brânza cubuleţe. Se amestecă fasolea cu măsline feliate, cubuleţe de mozzarella, mărar tocat, usutroi zdrobit.
asezonează cu uiei de măsline extra-virgin şi se potriveşte de sare şi piper după gust.
Pofta buna!
Rețetă de Oaie la Ceaun – Tradițională și Gustoasă
Rețetă de Oaie la Ceaun – Tradițională și Gustoasă din: carne de oaie, ceapa, usturoi, cartofi, rosii, ardei grasi, morcovi, vin rosu sec, ulei de floarea soarelui, boia dulce, cimbru, sare, piper, apa. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie (pulpa sau șoriciul) 2 cepe mari, tăiate mărunt 4 căței de usturoi, mărunțiți 4 cartofi, […]