Salata de fasole (de post)

Printeaza

Salata de fasole (de post)

Ingrediente:

  • 250 g fasole boabe (fiarta cu o ceapa, doi morcovi si un pastarnac)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ridiche mare sau o legatura de ridichi de luna
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper proaspat macinat

Pentru dresing

  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Salata de fasole (de post): Fasolea fiarta se scurge de supa si se lasa intr-o strecuratoare sa se raceasca putin.

Ceapa, ridichea, ardeiul gras si patrunjelul se curata si se spala.

Se pun boabele de fasole intr-un castron mai mare.

Se adauga ceapa taiata rondele, peste care s-a presarat un praf de sare, ridichea taiata bucati, arde­iul gras taiat cubulete si patrunjelul verde tocat marunt.

Se presara putin piper si se amesteca.

Se potriveste la gust cu un dre­sing facut din ulei, otet indoit cu apa, sare si putin piper si se poate servi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.