Salata de fasole rosie
PrinteazaSalata de fasole rosie din: fasole rosie, rosii, porumb, patrunjel, ceapa rosie, busuioc, otet aromatic, sare grunjoasa, piper rosu si bagheta.
Fasolea roșie are boabe rotunde sau ușor ovalare, cu o coajă exterioară roșie sau maro închisă și o miez interior de culoare albă, roz sau crem. Există mai multe varietăți de fasole roșie, inclusiv cele cu boabe mari, mici, jaspe sau chiar varietăți cu boabe negre.
Fasolea roșie este o sursă excelentă de proteine, fibre, fier, magneziu și vitamine din complexul B. De asemenea, conține cantități semnificative de antioxidanți și fitonutrienți benefici pentru sănătate.
- 400 g fasole rosie
- 3-4 rosii
- 300 g porumb boabe
- 1-2 legaturi patrunjel
- o ceapa rosie
- 3-4 frunze busuioc
- 3 lingurite porumb
- otet aromatic
- sare grunjoasa
- piper rosu macinat
- o bagheta aromata cu unt si busuioc macinat
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spală şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă cu 4-5 ore înainte de a se prepara salata sau chiar de seara până dimineaţa. Apoi se scurge şi se pune să fiarbă în 3-4 ape, până şe elimină toxinele.
După ce s-a fiert fasolea, se scoate, se scurge şi se amestecă cu porumbul scurs în prealabil.
Se curăţă ceapa roşie şi se toacă mărunt. Se amestecă cu porumbul şi cu fasolea şi se lasă la rece.
Roşiile şi verdeaţa se taie mărunt şi se amestecă cu porumbul, ceapa şi fasolea şi se condimentează cu sare şi piper roşu. Se adaugă uleiul şi oţetul aromatic şi se amestecă.
Se taie bagheta felii, care se stropesc cu untul topit şi cu busuiocul măcinat.
Se pun în tavă şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-au rumenit, se scot si se servesc cu salata.
Salata de fasole rosie
Pofta buna!