Salata de fasole cu sos de mustar

Printeaza

Salata de fasole cu sos de mustar din: fasole, pastarnac, ceapa, morcovi, mustar, ulei, otet, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:Salata de fasole cu sos de mustar

  • 500 g fasole cu bobul mare
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 linguri cu muştar
  • 3 lin­guri cu ulei de salată
  • 1 lingură cu oţet
  • sare
  • piper măcinat
  • verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Alegeţi fasolea (folosiţi fasole cu bobul foarte mare), spălaţi-o în mai multe ape, lăsaţi-o câteva ore în apă rece.

Schimbaţi apa, lăsaţi să dea câteva clocote, aruncaţi apa şi umpleţi vasul cu fasole cu trei măsuri de apă rece.

Fierbeţi la foc potrivit cu păstârnac, morcovi şi o ceapă tăiată în patru. Săraţi uşor, fierbeţi până se desface bobul de fasole.

Scurgeţi de zeamă şi amestecaţi fasolea scursă cu un sos făcut din ceapă tocată, frecată cu sare, spălată şi scursă, ulei, muştar, oţet, sare şi piper.

Omogenizaţi, aşezaţi într-un cas­tron mare, decoraţi cu morcovi, păstârnac felii care au fiert cu fasolea şi cu pătrunjel verde tocat fin.

Lăsaţi la rece câteva ore, serviţi cu pâine proaspătă sau cu crutoane.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta salata asta, o s-o incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.