Salata de fasole cu sos de mustar
PrinteazaSalata de fasole cu sos de mustar din: fasole, pastarnac, ceapa, morcovi, mustar, ulei, otet, sare, piper, verdeata.
- 500 g fasole cu bobul mare
- 1 păstârnac
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 linguri cu muştar
- 3 linguri cu ulei de salată
- 1 lingură cu oţet
- sare
- piper măcinat
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea (folosiţi fasole cu bobul foarte mare), spălaţi-o în mai multe ape, lăsaţi-o câteva ore în apă rece.
Schimbaţi apa, lăsaţi să dea câteva clocote, aruncaţi apa şi umpleţi vasul cu fasole cu trei măsuri de apă rece.
Fierbeţi la foc potrivit cu păstârnac, morcovi şi o ceapă tăiată în patru. Săraţi uşor, fierbeţi până se desface bobul de fasole.
Scurgeţi de zeamă şi amestecaţi fasolea scursă cu un sos făcut din ceapă tocată, frecată cu sare, spălată şi scursă, ulei, muştar, oţet, sare şi piper.
Omogenizaţi, aşezaţi într-un castron mare, decoraţi cu morcovi, păstârnac felii care au fiert cu fasolea şi cu pătrunjel verde tocat fin.
Lăsaţi la rece câteva ore, serviţi cu pâine proaspătă sau cu crutoane.
Pofta buna!
Interesanta salata asta, o s-o incerc si eu