Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie
PrinteazaSalata de fasole cu sunca si sfecla rosie din: fasole, sunca, sfecla rosie, gogosar, praz, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, ceapa verde.
- 300 g fasole cu bob mare
- 100 g sunca
- 1 sfecla rosie
- 1 gogosar
- 1 fir de praz
- patrunjel
- sare
- piper
- 2 lingurite ulei
- 3 lingurite otet
- 3 fire ceapa verde
Mod de preparare:
Laşi fasolea peste noapte la înmuiat. A doua zi, schimbi apa şi pui ta fiert.
Procedezi astfel de 2-3 ori, dar ai grijă să nu „înflorească” boabele. Separat, fierbi sfecla în coajă.
Strecori zeama de la fasole după ce a fiert, apoi dai deoparte. îndepărtezi primele două foi ale prazului, speli şi tai rondele doar partea albă. Speli ceapa şi o tai mărunt.
Gogoşarul, şunca şi sfecla le tai fâşii subţiri. Prepari o vinegretă din ulei, oţet, piper şi sare.
Amesteci fasolea cu legumele, şunca şi vinegretă. Serveşti când fasolea s-a răcit şi ornezi cu pătrunjel proaspăt.
Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie
Pofta buna!
Imi place salata asta!