Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie

Printeaza

Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie din: fasole, sunca, sfecla rosie, gogosar, praz, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, ceapa verde.

Ingrediente:Salata_de_fasole_cu_sunca_si_sfecla_rosie

  • 300 g fasole cu bob mare
  • 100 g sunca
  • 1 sfecla rosie
  • 1 gogosar
  • 1 fir de praz
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ulei
  • 3 lingurite otet
  • 3 fire ceapa verde

 

Mod de preparare:

Laşi fasolea peste noapte la înmuiat. A doua zi, schimbi apa şi pui ta fiert.

Procedezi astfel de 2-3 ori, dar ai grijă să nu „înflorească” boabele. Se­parat, fierbi sfecla în coajă.

Strecori zeama de la fasole după ce a fiert, apoi dai deo­parte. îndepărtezi primele două foi ale prazului, speli şi tai rondele doar partea albă. Speli ceapa şi o tai mărunt.

Gogoşarul, şunca şi sfecla le tai fâşii subţiri. Prepari o vinegretă din ulei, oţet, piper şi sare.

Amesteci fasolea cu legumele, şunca şi vinegretă. Serveşti când fa­solea s-a răcit şi ornezi cu pă­trunjel proaspăt.

Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie

Salata_de_fasole_cu_sunca_si_sfecla_rosie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place salata asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.