Salata de fasole uscata

Printeaza

Salata de fasole uscata din: fasole pestrita, ardei gras, ceapa rosie, cartofi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, oregano, boia, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:

  • 150 g fasole pestriţă (boabe)
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapă roşie
  • 2 cartofi mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin

pentru dressing:

  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1/2 linguriţă oregano uscat
  • boia şi ardei iute
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pune fasolea la înmuiat în apă rece şi las-o să stea o noap­te. Scurge-o, pune-o într-o oală cu apă rece, adaugă foile de dafin şi fierbe-o circa 40 de minute, schimbând apa de două ori în timpul fierberii.

Taie ceapa rondele rubţiri şi căleşte-o, împreu­nă cu usturoiul, într-o cratiţă cu uleiul încins. Spală, curăţă şi taie ardeii cubuleţe, curăţă şi taie carto­fii cuburi şi adaugă legumele în cratiţa cu ceapa călită.

Scurge fasolea bine şi transfer-o în cratiţa cu legume. Sărează şi piperează, după gust, toarnă puţin din apa în care a fiert şi fierbe totul circa 30 de minute, adăugând lichid dacă este nevoie.

Presară pătrunjel tocat, oregano şi boia iute, după gust.

Lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele şi serveşte preparatul cald, cu ardei iute şi cu pâine ţărănească.

Salată de fasole uscată

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • salata de fasole uscata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.