Salata cu fasole verde, ardei si ansoa

Printeaza

Salata cu fasole verde, ardei si ansoa din: salate diferite, fasole verde extrafina, ardei galben, ardei verde, rosii, ceapa verde, ansoa in ulei, masline, ceapa de tuns, otet de Xeres (otet de vin rosu), ulei de masline, sare.

IngredienteSalata_cu_fasole_verde_ardei_si_ansoa

  • 2 salate diferite (se foloseste doar mijlocul)
  • 250 g de fasole verde extrafina
  • 1/2 de ardei galben
  • 1/2 de ardei verde
  • 4 rosii (300 g)
  • 6 bulbi de ceapa verde
  • 6 fileuri de ansoa in ulei
  • 1 lingura de masline
  • cateva fire de ceapa de tuns
  • ulei de masline
  • otet de Xeres (ofet de vin rosu)
  • sare

Mod de preparare:

Curatati fasolea verde de codite. Puneti-o la fiert in apa cu sare, clocotind totul circa 10 minute (fasolea trebuie sa ramana crocanta). Apoi lasati-o la scurs intr-o strecuratoare, pana se raceste.

Curăţaţi salatele, zvântaţi-le, tâiaţi-le şi puneţi-le într-o salatieră. Spălaţi roşiile.

Curăţaţi ardeii, scoateţi-le seminţele şi filamentele albe, apoi spălaţii şi ştergeţii.

Aşezaţi în salatieră roşiile tăiate felii şi ardeii tăiaţi fâşiuţe fine.

Curăţaţi cepele, tăiaţi-le în cruce şi adăugaţi-le în salatieră, împreună cu fasolea verde.

Tăiaţi anşoa în bucăţele mici, puneţi-le într-un castron, adăugaţi 3 linguri de ulei şi o lingură de oţet, sare şi amestecaţi, iar după aceea acoperiţi salata cu această compoziţie.

Adăugaţi cele câteva fire de ceapă de tuns şi măslinele.

Puneţi sare după gust, amestecaţi şi serviţi.

Salata cu fasole verde, ardei si ansoa

Salata_cu_fasole_verde_ardei_si_ansoa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.