Salata cu fasole verde, ardei si ansoa
PrinteazaSalata cu fasole verde, ardei si ansoa din: salate diferite, fasole verde extrafina, ardei galben, ardei verde, rosii, ceapa verde, ansoa in ulei, masline, ceapa de tuns, otet de Xeres (otet de vin rosu), ulei de masline, sare.
- 2 salate diferite (se foloseste doar mijlocul)
- 250 g de fasole verde extrafina
- 1/2 de ardei galben
- 1/2 de ardei verde
- 4 rosii (300 g)
- 6 bulbi de ceapa verde
- 6 fileuri de ansoa in ulei
- 1 lingura de masline
- cateva fire de ceapa de tuns
- ulei de masline
- otet de Xeres (ofet de vin rosu)
- sare
Mod de preparare:
Curatati fasolea verde de codite. Puneti-o la fiert in apa cu sare, clocotind totul circa 10 minute (fasolea trebuie sa ramana crocanta). Apoi lasati-o la scurs intr-o strecuratoare, pana se raceste.
Curăţaţi salatele, zvântaţi-le, tâiaţi-le şi puneţi-le într-o salatieră. Spălaţi roşiile.
Curăţaţi ardeii, scoateţi-le seminţele şi filamentele albe, apoi spălaţii şi ştergeţii.
Aşezaţi în salatieră roşiile tăiate felii şi ardeii tăiaţi fâşiuţe fine.
Curăţaţi cepele, tăiaţi-le în cruce şi adăugaţi-le în salatieră, împreună cu fasolea verde.
Tăiaţi anşoa în bucăţele mici, puneţi-le într-un castron, adăugaţi 3 linguri de ulei şi o lingură de oţet, sare şi amestecaţi, iar după aceea acoperiţi salata cu această compoziţie.
Adăugaţi cele câteva fire de ceapă de tuns şi măslinele.
Puneţi sare după gust, amestecaţi şi serviţi.
Salata cu fasole verde, ardei si ansoa
Pofta buna!