Salata de fasole verde cu ardei si telina

Printeaza

Salata de fasole verde cu ardei si telina din: naut, fasole verde, ardei gras, ceapa, telina, miere, ulei, lamaie, sare.

Ingrediente: Salata_de_fasole_verde_cu_ardei_si_telina

  • 4 căni boabe de năut deshidratat
  • 400 g fasole verde
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1/4 ţelină
  • 1 linguriţă miere
  • 2 linguri ulei
  • 1 1/2 lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Pui într-un castron adânc boabele de năut şi le acoperi cu apă fierbinte.

După ce s-au răcit, le păstrezi în frigider pentru 12 ore, timp în care schimbi apa cel puţin o dată.

A doua zi, fierbi năutul timp de 2 ore la foc mic, schimbând apa la intervale de 30 de minute.

Speli păstăile de fasole, le cureţi şi le tai în bastonaşe, apoi le fierbi 10 minute.

Cureţi ardeiul gras, ceapa şi ţelina.

Tai ardeiul în fâşii înguste, ceapa solzişori, iar ţelina o dai pe răzătoarea mică.

Stropeşti ţelina cu zeama de la 1/2 lămâie.

Pentru dressing, amesteci zeama de lămâie cu mierea şi uleiul.

Pui într-un bol năutul cu legumele şi le presari cu sare după gust.

Le stropeşti cu dressingul şi amesteci uşor, cu ajutorul a două furculiţe.

Servesti salata după ce ai păstrat-o la rece timp de 1 oră.

Salata de fasole verde cu ardei si telina

Salata_de_fasole_verde_cu_ardei_si_telina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.