Salata de fasole verde cu ardei si telina
PrinteazaSalata de fasole verde cu ardei si telina din: naut, fasole verde, ardei gras, ceapa, telina, miere, ulei, lamaie, sare.
- 4 căni boabe de năut deshidratat
- 400 g fasole verde
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 1/4 ţelină
- 1 linguriţă miere
- 2 linguri ulei
- 1 1/2 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Pui într-un castron adânc boabele de năut şi le acoperi cu apă fierbinte.
După ce s-au răcit, le păstrezi în frigider pentru 12 ore, timp în care schimbi apa cel puţin o dată.
A doua zi, fierbi năutul timp de 2 ore la foc mic, schimbând apa la intervale de 30 de minute.
Speli păstăile de fasole, le cureţi şi le tai în bastonaşe, apoi le fierbi 10 minute.
Cureţi ardeiul gras, ceapa şi ţelina.
Tai ardeiul în fâşii înguste, ceapa solzişori, iar ţelina o dai pe răzătoarea mică.
Stropeşti ţelina cu zeama de la 1/2 lămâie.
Pentru dressing, amesteci zeama de lămâie cu mierea şi uleiul.
Pui într-un bol năutul cu legumele şi le presari cu sare după gust.
Le stropeşti cu dressingul şi amesteci uşor, cu ajutorul a două furculiţe.
Servesti salata după ce ai păstrat-o la rece timp de 1 oră.
Salata de fasole verde cu ardei si telina
Pofta buna!