Salata cu fasole verde, broccoli si mazare
PrinteazaSalata cu fasole verde, broccoli si mazare din: fasole verde, broccoli, ulei, seminte de mustar, fulgi de ardei iute, morcovi, coriandru, seminte de floarea soarelui, iaurt, castravete, ghimbir, chimion, zeama de lime, coaja de lime, frunze de menta si pita.
- 250 g de fasole verde, cu capetele pastailor taiate
- 1 capatana de broccoli, taiata in buchetele
- 2 linguri de ulei
- 2 linguite seminte de mustar
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iuti
- 100 g de mazare
- 3 morcovi mari, dati prin razatoare
- 1 legatura mare de coriandru, tocat grosier
- 3 linguri seminte de floarea soarelui
pentru raita:
- 200 ml iaurt
- 1/2 castravete, curatat de coaja si ras
- 1 bucata ghimbir de 3-4 cm, ras
- 1/2 lingurita de chimion macinat
- zeama si coaja rasa de la 1 lime
- 1 lingura frunze de menta, tocate
- pita, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Fierbe timp de 4-5 minute fasolea verde într-o cratiţă mare cu apă clocotită, sărată în prealabil.
După primele 2 minute adaugă bucheţelele de broccoli. Când se frăgezesc, scurge bine legumele.
Intre timp, amestecă toate ingredientele pentru raita, apoi pune sosul deoparte.
Incinge uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte seminţele de muştar şi fulgii de ardei iute timp de câteva minute, până îşi eliberează aromele.
Adaugă mazărea, fasolea verde şi bucheţelele de broccoli, amestecând ingredientele în timp ce se încălzesc bine.
Stinge focul, apoi adaugă morcovii şi coriandrul.
Salata se serveşte caldă (sau rece în cazul în care o iei la pachet pentru prânz), împreună cu raita, presărată cu seminţe de floarea-soarelui şi cu puţină pită, dacă vrei.
Salata cu fasole verde, broccoli si mazare
Pofta buna!