Salata de fasole verde cu mozzarella
PrinteazaSe curăţă şi se spală 200 g fasole verde şi 200 g fasole fideluţă galbenă. Se curăţă şi se taie bucăţi 250 g morcovi mici. Legumele se opăresc în apă clocotită cu sare, cca 10 min. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se curăţă 2 cepe roşii şi se taie rondele.
Se călesc în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă 2 linguri oţet de vin alb şi 5 linguri supă de legume; se presară piper.
Această marinată se repartizează peste fasolea verde o şi morcovi şi se lasă să se pătrundă cca 30 min. Se rup frunzuliţele de la 2 fire busuioc si 2 fire de oregano.
Se taie felii 250 g mozzarella. Se serveşte salata, repartizând deasupra bucăţi de brânză şi verdeţuri; se presară piper proaspăt măcinat.
Salata de fasole verde cu mozzarella
Pofta buna!