Salata de fasole verde cu struguri
PrinteazaSalata de fasole verde cu struguri din: fasole verde, struguri, sare grunjoasa, salota, ulei de nuca, ulei de arahide, ulei de masline, suc de lamaie, apa, sare si piper.
- 600 g fasole verde proaspata
- 300 g struguri albi sau negri
- 1 lingura cu sare grunjoasa
- pentru vinegreta:
- 1 salota mica
- 1 lingura cu ulei de nuca
- 1 lingura cu ulei de arahide
- 1 lingura cu ulei de masline
- 2 linguri cu suc de lamaie
- 1 lingura cu apa
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea, tăiaţi păstăile mari în două şi apoi spălaţi-le.
Dacă nu sînt foarte proaspete, lăsaţi-le în apă 10 minute, pentru a-şi reveni. Puneţi la fiert 2,5 l apă, într-o cratiţă.
Adăugaţi fasolea verde şi sare şi lăsaţi să fiarbă pe foc iute, fără capac (astfel îşi păstrează culoarea verde) timp de 10-15 minute, în funcţie de prospeţimea şi de grosimea păstăilor.
Scoateţi cu o spumieră, apoi daţi drumul păstăilor într-un vas cu apă rece. Scurgeţi-le imediat.
Spălaţi boabele de struguri şi tăiaţi-le în două.
Preparaţi vinegreta. Curăţaţi şalota, tăiaţi-o peştişori şi puneţi-o în bolul mixerului.
Adăugaţi uleiul, sucul de lămîie şi apa. Săraţi, piperaţi şi mixaţi 1 minut.
Puneţi fasolea verde şi strugurii într-un castron, turnaţi vinegreta deasupra, amestecaţi şi serviţi imediat.
Salata de fasole verde cu struguri
Pofta buna!
Salata de fasole verde este preferata mea