Fenel gratinat din: fenel, ulei de masline, usturoi, pesmet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 bulbi fenel, curatat si taiat sferturi 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi, tocat 50gr pesmet 2 linguri patrunjel, tocat sare si piper Mod de preparare: Intr-o cratita, fierbeti fenelul in apa timp de 10 minute. Scurgeti […]
Salată de fenel cu năut
PrinteazaSalată de fenel cu năut din: naut, fenel, ceapa rosie, otet balsamic, patrunjel, ulei de masline, zahar, ardei iute, sare, piper.
- 250 g naut
- 1 bulb fenel mai mare
- 2 cepe rosii mari
- 2 linguri otet balsamic sau lamaie
- 1 legatura patrunjel
- 50 ml ulei de masline
- 2 lingurite zahar
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi de cu seara năutul la înmuiat în apă rece cu 1 lingură rasă de bicarbonat de sodiu.
Puneţi apă în oala sub presiune (de 4 ori înălţimea năutului) adăugaţi 1 linguriţă ce zahăr şi săraţi bine.
După 15 minute de la primul fluerat, năutul e gata.
Lasăţi-l să se răcească. Intre timp aţi tăiaţi fenelul “peştişori” de 5 mm grosime.
Amestecaţi într-un castron năutul, fideluţa de fennel, ardeiul iute tăiat feliuţe, oţetul, uleiul de măsline şi un praf de zahăr.
Ornaţi cu pătrunjel şi fire de fennel.
Salată de fenel cu năut
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Fenel gratinat
Pofta buna!