Salată de fenicul şi andive cu felii de salam
PrinteazaSalată de fenicul şi andive cu felii de salam: Taie felii 2 bulbi de fenicul ţi 3 andive, apoi trece-le printr-un castron cu 2 linguriţe ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie.
Frige-le pe grătar pe ambele părţi, până se înmoaie. Pune-le pe un platou, iar deasupra aşază 12 felii de salam.
Amestecă 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 linguriţe muştar de Dijon şi un vârf de zahăr, sare şi piper. Stropeşte dressingul peste legume.
Salată de fenicul şi andive cu felii de salam
Salata de fenicul și andive cu felii de salam este o alegere excelentă pentru o gustare ușoară și rafinată. Iată o rețetă simplă pentru această salată delicioasă:
Ingrediente:
- 1 bulb de fenicul, tăiat subțire
- 2 andive, frunze separate și tăiate în bucăți mai mici
- 150g de felii subțiri de salam (puteți folosi salam de Parma sau alt fel de salam preferat)
- 1/4 ceașcă de ulei de măsline extra virgin
- Sucul de la o lămâie
- Sare și piper, după gust
- Parmezan ras (opțional, pentru a presăra deasupra)
Mod de preparare:
Într-un bol mare, combinați bucățile de fenicul și andive.
Adăugați feliile de salam peste legumele din bol.
Pentru dressing, amestecați uleiul de măsline și sucul de lămâie într-un bol mic. Condimentați cu sare și piper după gust.
Turnați dressingul peste salată și amestecați ușor pentru a combina toate ingredientele și a le acoperi uniform cu dressingul.
Opțional, presărați parmezan ras deasupra salatei pentru un gust extra bogat.
Servește salata imediat ca aperitiv sau ca garnitură la felurile principale.
Această salată de fenicul și andive cu felii de salam este ușor de pregătit și oferă o combinație perfectă de texturi și arome. Poate fi servită alături de o baghetă proaspătă sau ca garnitură pentru carne sau pește.
Pofta buna!
Nu am mai auzit de o asemenea salata