Salata de fenicul si pepene

Printeaza

Salata de fenicul si pepene din: fenicul, pepene verde, busuioc, suc de lamaie, ulei de masline, sunca, sare, piper, zahar.

 

Ingrediente:

  • 600 g fenicul
  • 600 g pulpa de pepene verde
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 8 felii sunca
  • sare
  • piper
  • putin zahar

 

Mod de preparare:

Se curăţă bulbul de fenicul şi se îndepărtează cotorul; foile se taie cât se poate de mărunt.

Se aşază într-un castron şi se amestecă împreună cu sare, piper şi puţin zahăr, se adaugă busuioc tocat; se frământă toate energic, cca 2-3 min.

Se adaugă suc de lămâie şi ulei de măsline; se lasă să se pătrundă 10 min.

Se adaugă în castron cuburi de pulpă de pepene şi se amestecă. Se repartizează pe farfurii şi se ornează cu felii de şuncă.

Se presară piper proaspăt raşnit şi se serveşte.

 

Salata de fenicul si pepene

Salata_de_fenicul_si_pepene

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.