Salata de fenicul cu sunca
PrinteazaO reteta savuroasa de salata de fenicul cu sunca din: bulbi de fenicul, sunca, ulei de masline, usturoi, vin alb, ardei rgas, patrunjel verde, sare si piper.
- 2 bulbi de fenicul
- 4 felii de şuncă
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1 căţel usturoi
- 1 pahar vin alb
- 1/2 ardei gras
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie feniculul în jumătăţi, având grijă să se lase câţiva centimetri de codiţă. Se scobeşte partea din mijloc, după ce s-a tăiat, astfel încât să obţinem 4 linguri.
Partea din mijloc se taie lamele şi se pune într-o cratiţă. Se pisează usturoiul, se adaugă uleiul de măsline şi vinul alb, sare şi piper. Sosul obţinut se toarnă peste fenicul.
Se lasă la cuptor 15 minute. Se adaugă şi jumătatea de ardei gras, tăiat lamele şi se mai lasă 5 minute.
După ce se răceşte, se amestecă şi cu pătrunjel verde şi feliile de şuncă sau de jambon tăiate foarte subţire.
Salata obţinută se repartizează în cele 4 linguri de fenicul crud.
Salata de fenicul cu sunca
Pofta buna!