Salata cu ficat de gasca

Printeaza

Salata cu ficat de gasca din: salata, portocale, struguri, arpagic, otet, scortisoara, sare, piper, fricat de gasca sau pui, ulei de masline.

Ingrediente:

  • 300 g frunze de salată
  • 3 portocale
  • 150 g struguri negri
  • 2 arpagic
  • 3 linguri oţet de mere
  • 1 praf de scorţişoară
  • sare
  • piper
  • 500 g ficat de gâscă sau de pui
  • 4 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi porto­calele cu apă fierbinte. Uscaţi-le pe un şervet şi curăţaţi-le de coajă.

Indepărtaţi coaja albă rămasă şi separaţi felioarele de por­tocală. Spălaţi boabele de struguri, apoi tăiaţi-le în jumătate.

Curăţaţi arpagicul şi tăiaţi-l inele. Amestecaţi oţetul, scorţişoa­ra, sarea şi piperul. Spălaţi ficatul de gâscă, uscaţi-l pe un şervet, apoi prăjiţi-l în ulei cea. 4 minute.

Luaţi ficatul din tigaie, condimentaţi-l şi adăugaţi-l peste celelalte ingrediente din salată.

Stingeţi grăsimea din tigaie cu oţet, amestecaţi şi turnaţi totul pes­te salată. Ornaţi, eventual, cu inele de ceapă verde.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.