Salata cu ficat de gasca
PrinteazaSalata cu ficat de gasca din: salata, portocale, struguri, arpagic, otet, scortisoara, sare, piper, fricat de gasca sau pui, ulei de masline.
Ingrediente:
- 300 g frunze de salată
- 3 portocale
- 150 g struguri negri
- 2 arpagic
- 3 linguri oţet de mere
- 1 praf de scorţişoară
- sare
- piper
- 500 g ficat de gâscă sau de pui
- 4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi portocalele cu apă fierbinte. Uscaţi-le pe un şervet şi curăţaţi-le de coajă.
Indepărtaţi coaja albă rămasă şi separaţi felioarele de portocală. Spălaţi boabele de struguri, apoi tăiaţi-le în jumătate.
Curăţaţi arpagicul şi tăiaţi-l inele. Amestecaţi oţetul, scorţişoara, sarea şi piperul. Spălaţi ficatul de gâscă, uscaţi-l pe un şervet, apoi prăjiţi-l în ulei cea. 4 minute.
Luaţi ficatul din tigaie, condimentaţi-l şi adăugaţi-l peste celelalte ingrediente din salată.
Stingeţi grăsimea din tigaie cu oţet, amestecaţi şi turnaţi totul peste salată. Ornaţi, eventual, cu inele de ceapă verde.
Poftă bună!