Salata cu file de rata afumat si oua
PrinteazaSalata cu file de rata afumat si oua din: file de rata afumat, oua, salate crocante (laptuca, cicoare rosie etc.) sau fetica (salata-mielului), otet alb, otet din vin, ulei de floarea-soarelui, ulei de nuci, sare, piper.
Ingrediente:
- 125 g de file de rata afumat, feliat
- 4 oua proaspete
- 2 salate crocante (laptuca, cicoare rosie etc.) sau 300 g de fetica (salata-mielului)
- 2 linguri de otet alb
- 1 lingura de otet din vin
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 1 lingura de ulei de nuci
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati si spalati salatele, asezan-dule apoi pe farfuriile de servit. Preparati vinegreta cu sare, piper, otet din vin si cele doua tipuri de ulei.
Omogenizati cu furculita, dupa care puneti compozitia deoparte. Puneti apa la fiert si adaugati otetul alb; folositi o oala inalta. Spargeti un ou intr-o ceasca si dati-i drumul usor în apa care fierbe.
Procedaţi la fel şi cu restul de ouă, având grijă să nu să se atingă între ele, în oală. Fierbeţi-le 3-4 minute, întorcându-le când au fiert pe jumătate.
Scurgeţi-le într-o strecurătoare şi aşezaţi-le pe un şervet. Cu un cuţit ascuţit, tăiaţi albuşul-din jurul gălbenuşului.
Aşezaţi fileurile de raţă într-o tigaie, rumenindu-le la foc mare circa un minut, pe fiecare parte.
Turnaţi vinegreta peste salata din farfurii, puneţi câte un ou pe fiecare porţie, adăugaţi câteva felii de file de raţă, piperaţi şi serviţi.
Salata cu file de rata afumat si oua
Pofta buna!