Salată de fileuri de solă şi sparanghel
PrinteazaSalată de fileuri de solă şi sparanghel din: fileuri de sola, icra de somon, sparanghel, smantana, votca, lamaie, zahar, zmeura, otet balsamic, otet de vin alb, untisor, arpagic verde, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 8 fileuri de solă
- 40 g icre de somon
- 8 bucăţi de sparanghel de mărime medie
- 60 g smântână lichidă, proaspătă
- 1 lingură de votcă
- 1/2 lămâie
- 20 g zahăr
- 40 g zmeură
- 1 lingură de oţet balsamic
- 1 lingură de oţet de vin alb
- 1 legătură de untişor
- 10 fire de arpagic verde
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Eliminaţi partea lemnoasă din sparanghel, spălaţi-l şi fierbeţi-l în apă cu sare cât să nu se înmoaie prea tare.
Scurgeţi-l şi aşezaţi-l pe un platou. Bateţi puţin fileurile de solă, înfigeţi-le pe patru frigărui şi răsuciţi în jurul lor sparanghelul fiert.
Stoarceţi jumătate de lămâie, turnaţi zeama într-un castronaş, adăugaţi smântână, votca, un praf de sare şi unul de piper.
Rotiţi câteva clipe castronaşul cât să obţineţi o cremă densă (datorită efectului produs prin combinarea lămâii, băuturii şi smântânii).
Puneţi zmeura într-o crăticioară, adăugaţi vinul alb, zahărul şi şase linguri de apă şi fierbeţi 10 minute, până ce sosul scade. Treceţi-l prin sita de ceai şi păstraţi-l deoparte.
Fierbeţi la aburi frigăruile de sparanghel şi solă cam două minute sau ceva mai mult, după cât sunt de groase fileurile.
Intre timp, turnaţi crema acrişoară pe farfurii şi ornaţi-le cu câteva picături de sos de zmeură.
Peste cremă puneţi frigăruile de sparanghel şi solă, adăugaţi untişorul bine spălat şi asezonat cu ulei şi oţet balsamic şi ornaţi cu icre de somon şi arpagic verde spălat şi mărunţit.
Salată de fileuri de solă şi sparanghel
Pofta buna!