Salata florentina
PrinteazaSalata florentina din: paine, rosii, ardei, ceapa, ulei, busuioc, masline, usturoi, otet, sare, piper.
- 5 felii de pâine albă
- 2-3 roşii
- 1 ardei gras (verde)
- 1 ceapa rosie
- 4 linguri ulei de masline
- 4-5 frunzuliţe de busuioc verde
- 150 g măsline maronii
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri oţet de vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai pâinea cubuleţe şi le rumeneşti crocant într-o lingură de ulei de măsline bine încins, apoi le scoti din grăsime pe prosoape absorbante.
Cureţi de seminte roşiile şi le tai cubuleţe. Ardeiul îl tai fâşii şi ceapa rondele. Aşezi toate ingredientele într-o salatieră, adaugi măsline si amesteci.
Separat, bati oţetul cu restul de ulei, cu busuiocul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Asezonezi salata cu sosul obţinut, iar la sfârşit adaugi usturoiul pisat. Serveşti salata după ce stă 30 de minute la frigider.
Salata florentina
Pofta buna!