Salata cu foie gras de rata si mango
PrinteazaO reteta delicioasa de Salata cu foie gras de rata si mango din: fetica, foie gras de rata, piept de rata, mango, otet de cidru, alune de padure, ulei de alune de padure, sare si piper.
- 250 g fetică
- 150 g foie gras, de raţă, semipreparat
- 120 g piept de raţă îndopată, tranşat
- 1 mango
- 1 lingură oţet de cidru
- 1 linguriţă miere de salcâm
- 3 linguri ulei de alune de pădure
- câteva alune de pădure
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cu atenţie fetica şi zvântaţi-o. Zdrobiţi puţin alunele. Curăţaţi fructul de mango, scoateţi cu atenţie pulpa cu ajutorul unei lame de cuţit, tăind de-a lungul sâmburelui. Tăiaţi-o în bucăţele.
Tăiaţi ficatul în fâşiuţe cu ajutorul unui cuţit înmuiat în apă caldă. Dizolvaţi mierea în oţet, săraţi şi adăugaţi uleiul de alune.
Puneţi pe fiecare farfurie câteva foi de fetică şi bucăţele de mango, adăugaţi lamelele de file şi fâşiuţele de ficat, acoperiţi cu vinegretă. Piperaţi, presăraţi alunele zdrobite şi serviţi imediat.
Salata cu foie gras de rata si mango
Pofta buna!