Salata frantuzeasca de cartofi
PrinteazaSalata frantuzeasca de cartofi din: cartofi, sfecla, malsine, smantana, oua, sare, piper, tarhon.
- 1 kg cartofi
- 4-5 bucati mijlocii de sfeclă roşie
- 100 g măsline fără sâmburi
- 1 pahar cu smântână
- 3 ouă fierte
- sare
- piper măcinat
- tarhon
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii si puneţi-i să fiarbă 30 min; sfecla se fierbe 50 min, cu vasul acoperit, la foc tare. Când legumele au fiert, curăţaţi-le de coajă, tăiaţi-le beţişoare subţiri si puneţi totul într-un castron adânc.
Săraţi şi piperaţi după gust, amestecaţi-le uşor şi turnaţi peste ele 1 pahar cu smântână. Puneţi în salată 10-12 măsline tăiate jumătăţi şi 2 ouă tăiate felii subţiri.
Amestecaţi de jos în sus cu o furculiţă, apoi neteziţi salata şi decoraţi-o cu tarhon tocat mărunt, măslinele rămase şi felii subţiri de ou.
Lăsaţi salata la rece 30 min, serviţi cu crutoane de pâine trase în unt.
Pofta buna!