Salată de fructe de mare cu legume
PrinteazaSalată de fructe de mare cu legume din: creveti, surimi, fileuri de peste, ceapa, telina, lamaie, cimbru, broccoli, spanac baby, ceapa verde, rosii cherry, maioneza, otet balsamic, migdale, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g creveti
- 300 g surimi
- 500 g fileuri de peste
- o ceapa
- o telina mica
- o lamaie
- cimbru
- 100 g broccoli
- 200 g spanac baby
- ceapa verde
- 250 g rosii cherry
- 200 g maioneza
- 20 ml otet balsamic
- 50 g migdale
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Broccoli se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se toacă mărunt.
pune într-un bol împreună cu ceapa albă tocată mărunt, ţelina curăţată de coajă şi dată prin răzătoarea cu ochiuri mici.
Se stropesc cu suc de lămâie ca să nu oxideze, se acoperă cu folie alimentară şi se păstrează la rece.
Creveţii decorticaţi se spală, se călesc în ftuţin ulei apoi se pun într-un bol. Batoanele de surimi se opăresc în apă clocotită cinci minute, se scurg şi se toacă mărunt.
Se pun peste ţelina rasă împreună cu creveţii, peştele fiert şi tocat mărunt.
adaugă o lingură cu suc de lămâie, sare, piper şi maioneză, după gust. Se acoperă cu folie alimentară, se introduce la rece şi se lasă minimum o oră.
Spanacul baby se spală, se pune într-uin bol împreună cu ceapa verde tăiiată rondele, roşiile cherry tăiate sferturi, oţetul balsamic, migdalele şi cimbrul.
Se adaugă ulei, sare şii piper după gust, se amestecă şi se serveşte alături de salata de fructe de mare.
Salată de fructe de mare cu legume
Pofta buna!