Salata de fructe de mare cu linte si rosii
PrinteazaSalata de fructe de mare cu linte si rosii din: midii, scoici (vongole), creveţi roşii, calmar, sepie, lămâie, ulei de măsline extravirgin, sare, piper, linte, morcov, ţelină Apio, usturoi, roşii cherry, foaie de dafin.
Ingrediente:
- 150 g de midii
- 150 g de scoici (vongole)
- 8 creveţi roşii
- 200 g de calmar
- 100 g de sepie
- 1 lămâie
- ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper după gust
- 200 g de linte
- 1/2 morcov
- 1 tulpină de ţelină Apio
- 2 căţei de usturoi
- 10 roşii cherry
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Lăsaţi scoicile să se deschidă într-o tigaie în care aţi adăugat în prealabil un pic de apă. Separat, sotaţi sepiile, calmarii şi creveţii şi apoi tăiaţi în fâşii foarte subţiri morcovul şi ţelina.
Intr-un castron cu marginile suficient de înalte, preparaţi un sos citronette (sos de lămâie). Dizolvaţi puţină sare în sucul de lămâie, adăugaţi uleiul treptat şi un căţel de usturoi.
Ulterior, adăugaţi toate fructele de mare fierte, unele dintre ele cu tot cu cochilie, şi, la final, verdeţurile. Lăsaţi aromele ingredientelor să se întrepătrundă într-o tigaie.
Intr-o altă tigaie, căliţi un căţel de usturoi în ulei, adăugaţi roşiile cherry tăiate în cubuleţe şi lăsaţi-le să se gătească timp de 2 minute.
Adăugaţi lintea şi foaia de dafin, acoperiţi apoi cu apă şi lăsaţi totul să fiarbă, iar dacă este nevoie mai completaţi cu foarte puţină apă.
Odată încheiat timpul de gătire, scoateţi lintea din tigaie şi, atunci când s-a răcit puţin, se adaugă la fructele de mare.
Lăsaţi gusturile să se întrepătrundă şi serviţi la temperatură medie cu un praf de piper proaspăt măcinat.
Salata de fructe de mare cu linte si rosii
Pofta buna!