Salata de fructe de mare – usor de preparat
PrinteazaSalata de fructe de mare din: avocado, icre, ceapa verde, creveti, grepfrut, oua, maioneza, ulei de masline, sare si zeama de lamaie.
- 2 avocado
- 50 g icre
- 2 fire de ceapa verde
- 1 pachet cu creveti
- 1 bucata de grepfrut
- 2 oua
- 1 lingura cu maioneza
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 vârf de cutit sare
- zeama de lamâie
Mod de preparare:
Taie fructele de avocado în doua, scoate sâmburii și, cu o lingura, scobește pulpa.
Jumatate din cantitatea de pulpa, amestec-o în blender cu zeama de lamâie, maioneza, o lingura cu ulei de masline și sare dupa gust.
Paseaza bine toate ingredientele pâna obtii un sos fin.
Pune fructele de mare în apa clocotita cu sare si fierbe-le 4-5 minute. Lasa-le sa se scurga.
Amesteca fructele de mare cu icrele, frunze de ceapa verde taiate în diagonala, restul de avocado taiat cuburi, grepfrutul taiat cuburi și sosul preparat.
Potrivește gustul de sare și zeama de lamâie.
Folosind o lingura, pune din salata de fructe de mare în toate cele patru jumatati de avocado.
Salata de fructe de mare
Pofta buna!