Salata de fructe cu migdale
PrinteazaSalata de fructe cu migdale din: agar-agar, zahăr pudră, lapte, esenţă de migdale, fructe proaspete sau din compot cu sirop.
Ingrediente:
- 10 ml agar-agar
- 1/4 ceaşcă cu zahăr pudră
- 1 1/4 ceşti cu lapte
- 1 lingură cu esenţă de migdale
- fructe proaspete sau din compot, cu sirop
Mod de preparare:
Toarnă 2 1/2 ceşti cu apă rece într-o tigaie mare şi adaugă agar-agar. Pune tigaia pe foc şi dizolvă, cel puţin 10 minute.
Adaugă zahărul, laptele şi esenţa de migdale şi amestecă bine, dar fără să fierbi. Toarnă amestecul într-un vas mare.
Lasă să se răcească, apoi lasă-l la frigider cel puţin 3-4 ore, sau peste noapte.
Când s-a închegat, taie-l în cuburi mici, de dimensiunea unor bulgări de zahăr şi pune-l în-boluri.
Aşază deasupra fructe, înainte de servire.
Salata de fructe cu migdale
Pofta buna!