Salată de fructe cu sirop de anason
PrinteazaO reteta de salata de fructe cu sirop de ananson din: litchi, mango, carambola, fructe dragon, persimmon, zahar tos, zeama de lamaie, anason, frunze de menta si frunze de coriandru.
- 200 g de litchi
- 1 mango mare, copt
- 1 fruct-stea (carambola), curăţat
- 1 fruct-dragon mare
- 2 fructe persimmon
Sirop de anason:
- 75 g de zahăr tos
- zeama de la 1 lămâie
- 2 fructe de anason
- 150 ml apă
Pentru ornat (opţional):
- câteva frunze de mentă, rupte
- 1 mână de frunze de coriandru
Mod de preparare:
Preparaţi mai întâi siropul de anason. Puneţi într-o cratiţă zahărul, zeama de lămâie, anasonul şi apa şi amestecaţi-le la foc domol, până când zahărul se dizolvă. Măriţi uşor flacăra şi lăsaţi să fiarbă 7-8 minute, până când lichidul devine un sirop subţire. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească.
Pregătiţi fructele: curăţaţi fructele litchi şi îndepărtaţi sâmburii; curăţaţi fructul mango şi scoateţi-i sâmburele; feliaţi fructul-stea; tăiaţi fructul-dragon în felii groase; curăţaţi fructele persimmon şi tăiaţi-le în sferturi.
Aranjaţi frumos fructele pe un platou şi stropiţi-le cu siropul de anason (este posibil să nu aveţi nevoie de toată cantitatea; păstraţi la frigider siropul rămas pentru a-l folosi la alte salate de fructe). Acoperiţi farfuria cu folie alimentară şi lăsaţi-o să se răcească 30 de minute înainte de servire.
Pentru ornat, presăraţi pe deasupra frunzele de mentă şi de coriandru, dacă le folosiţi.
Salată de fructe cu sirop de anason
Pofta buna!