Salată de frunze de stejar cu păstrăvi afumaţi
PrinteazaO reteta de salata de frunze de stejar cu pastravi afumati din: salata cu frunze de stejar, verdeturi, pepene galben, zeama de lamaie, ulei, sare, patrunjel, chefir, smantana, piper alb macinat si pastrav afumat.
- 1/2 capatana de salata cu frunze de stejar
- 4 legaturi verdeturi asortate
- 1 pepene galben
- 4 lingurite zeama de lamaie
- 8 lingurite ulei
- sare
- 2 legaturi patrunjel cu frunze creata
- 160 g chefir
- 6 lingurite hean cu smantana
- piper alb macinat
- 8 fileuri de pastravi afumati (fiecare de 50 g)
Mod de preparare:
Se desfac frunzele de salată, verdeţurile se taie mărunt. Pepenele se taie în două. se curăţă de sâmburi şi din partea cărnoasă se scobesc globuri. Din zeama de lămâie, ulei. sare şi jumătate cantitate de pătrunjel se prepară un sos marinat.
Salata, verdeţurile, globurile de pepene se pun într-un castron şi se amestecă cu sosul marinat.
Din chefir şi din hreanul cu smântână se prepară un sos neted care se condimentează cu sare şi piper. Fileurile de păstrăv se taie în fâşii subţiri şi se aşază pe salată. Peste această mixtură se toarnă sosul din chefir şi hrean şi se presară cu pătrunjel.
Salată de frunze de stejar cu păstrăvi afumaţi
Pofta buna!