Salata de gogosari cu miere

Printeaza

Salata de gogosari cu miere

Ingrediente:

  • 1 kg gogoşari
  • 200 ml apă
  • 100 ml oţet de 9°
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 frunză ţelină
  • 1 foaie de dafin
  • 150 g hrean

 

Mod de preparare:

Salata de gogosari cu miere: Speli şi cureţi bine de seminţe gogoşarii, după care îi cântăreşti. Ii tai în felii subţiri ori în pătrate mici şi îi pui apoi într-un castron mare cu zahărul, mierea şi sarea.

Când sarea şi zahărul au extras lichidul din gogoşari, îi stropeşti cu oţetul şi apa, care au fost mai înainte date în clocot timp de trei minute.

Roteşti vasul uşor, astfel ca gogoşarii să îşi schimbe si culoarea prin opărire, să nu se înmoaie, din contră, să rămână crocanţi.

Ii aşezi apoi în borcane mici, îi presezi cu fâşii de hrean, umpli borcanele p cu lichidul lăsat de gogoşari şi le legi cu celofan.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.