Salată gourmande cu piept de raţă afumat
PrinteazaSalată gourmande cu piept de raţă afumat
- 300 g de fasole verde proaspătă’
- 100 g ciuperci de Paris proaspete
- zeamă de la o lămâie
- 20 de feliuţe de piept de raţă afumat
- o conservă mică de file de anşoa în ulei de măsline
- 40 g seminţe de pin
- 50 g arpagic proaspăt mărunţit
- 4 fire de pătrunjel cu frunza lată (pentru decor)
Pentru vinegretă:
- o linguriţă de muştar iute de Dijon
- o lingură de oţet balsamic
- 2 căţei de usturoi mărunţiţi
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea. Indepărtaţi capetele şi eventualele fire. Tăiaţi păstăile în două. Intr-o oală, puneţi 2 litri de apă să clocotească. Puneţi fasolea în apă şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit timp de 10 minute. Scurgeţi, apoi treceţi fasolea printr-un jet de apă rece. Scurgeţi din nou. Eventual, uscaţi-o cu hârtie absorbantă.
Tăiaţi extremitatea cu pământ a rădăcinii ciupercilor. Spălaţi-le, scurgeţi-le, apoi uscaţi-le. Tăiaţi-le în lamele subţiri. Stropiţi imediat cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.
Pregătiţi vinegretă pe fundul unei salatiere mari. Amestecaţi muştarul cu oţet balsamic. Adăugaţi usturoiul tocat. Săraţi şi piperaţi. încorporaţi fasolea verde şi ciupercile. Amestecaţi bine pentru a acoperi cu vinegretă.
Repartizaţi conţinutul salatierei în patru farfurii individuale mari. Adăugaţi feliile de piept afumat de raţă, anşoa şi seminţele de pin. Presăraţi arpagic mărunţit şi decoraţi cu pătrunjel.
Pofta buna!