Salată de grau bulgur picant cu năut şi dovleac de plăcintă
PrinteazaIncinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se amestecă 1 dovleac curăţat de coajă şi tocat grosier şi 2 ardei graşi roşii cu 2 linguri pastă de ardei iute harissa şi un pic de ulei de măsline. Se întind legumele pe o tavă şi se coc 20 de minute până se înmoaie.
Intre timp, se pun 140g de grau bulgur într-un castron mare şi se toarnă 600ml supă de legume fierbinte pe deasupra, apoi se acoperă foarte bine cu folie alimentară şi se lasă lichidul să se absoarbă 15 minute, până când grâul devine fraged.
Se amestecă, într-un castron separat, 1 căţel de usturoi strivit, zeama de la jumătate de lămâie şi 150g de iaurt natural. Se amestecă grâul bulgur cu legumele prăjite la cuptor, 400g de năut de la conservă şi 200g de spanac. Se adaugă sare şi piper, apoi se stropeşte cu iaurtul cu aromă de usturoi.
Pofta buna!