Salata greceasca cu rosii, ceapa si branza feta
PrinteazaSalata greceasca cu rosii, ceapa si branza feta din: rosii, ceapa rosie, castravete, ardei gras, branza feta, masline, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 6 rosii mari, bine coapte
- 1 ceapa rosie mare
- 1 castravete mare de sera
- 2 ardei grasi verzi
- 500 g branza feta
- 200 g masline Kalamata
- 100 ml ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în două pe verticală şi scoateti-le partea de deasupra. Ardeiul gras spălat, tăiaţi-l în două tot pe verticală. Indepărtaţi cotorul şi seminţele, apoi tăiaţi-l julienne. Castavetele spălat curăţat de coajă, sau nur tăiaţi-l în felii de circa 5mm.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o julişnne. Puneţi toate acestea într-un castron mai mare sau puteţi împărţi amestecul de legume în 4 castroane mai mici. Adăugaţi măslinele, uleiul de măsline, brânza tăiată în 4 felii pentru cele 4 porţii, oregano şi potriviţi de sare şi piper. Serviţi salata rece.
Salata greceasca cu rosii, ceapa si branza feta
Pofta buna!