Salata greceasca cu rosii, ceapa si branza feta

Printeaza

Salata greceasca cu rosii, ceapa si branza feta din: rosii, ceapa rosie, castravete, ardei gras, branza feta, masline, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Salata_greceasca_cu_rosii_ceapa_si_branza_feta

  • 6 rosii mari, bine coapte
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 castravete mare de sera
  • 2 ardei grasi verzi
  • 500 g branza feta
  • 200 g masline Kalamata
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în două pe verticală şi scoateti-le partea de deasupra. Ardeiul gras spălat, tăiaţi-l în două tot pe verticală. Indepărtaţi cotorul şi seminţele, apoi tăiaţi-l julienne. Castavetele spălat curăţat de coajă, sau nur tăiaţi-l în felii de circa 5mm.

Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o julişnne. Puneţi toate acestea într-un castron mai mare sau puteţi împărţi amestecul de legume în 4 castroane mai mici. Adăugaţi măslinele, uleiul de măsline, brânza tăiată în 4 felii pentru cele 4 porţii, oregano şi potriviţi de sare şi piper. Serviţi salata rece.

Salata greceasca cu rosii, ceapa si branza feta

Salata_greceasca_cu_rosii_ceapa_si_branza_feta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.