Salată grecească de calamari
PrinteazaSalată grecească de calamari din: rondele de calamari, salata, castravete, feta, ceapa verde, masline, rosie, ardei gras, ulei de masline, otet din vin rosu, usturoi, busuioc, oregano, piper.
- 500 g rondele de calamari
- 1 salata romana mare
- 1 castravete de sera mediu, taiat felii subtiri
- 150 g feta, zdrobita un pic cu furculita
- 3 fire ceapa verde, taiate feliute
- 12 masline Kalamata
- 1 rosie mare, taiata felii
- 1 ardei gras mic, taiat julien
vinegreta:
- 1/4 cana ulei de masline
- 1/4 cna otet din vin rosu
- 2 catei de usturoi, tocati marunt sau zdrobiti
- 1 lingurita busuioc uscat, maruntit
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/4 lingurita piper macinat mai mare
Mod de preparare:
Puneţi la fiert 1 l de apă. Când clocoteşte, adăugaţi rondelele de calamari şi lăsaţi să fiarbă 30-60 secunde, până se albesc. Scurgeţi-le bine. Preparaţi vinegretă, amestecând bine ingredientele. Amestecaţi calamarii cu vinegretă şi lăsaţi 30-60 min, în frigider. Apoi scurgeţi-i şi păstraţi vinegretă.
Curăţaţi frunzele exterioare tari ale salatei, tăiaţi-le pe cele rămase în fâşii de cca 2 cm lăţime. Amestecaţi într-un castron salata verde, castravetele, ceapa şi brânza. Turnaţi vinegretă şi amestecaţi.
Distribuiţi amestecul în 4 farfurii, puneţi în mijloc calamarii, ornaţi cu măsline, felii de ardei şi de roşii. Serviţi imediat.
Salată grecească de calamari
Pofta buna!