Salata greceasca de cartofi
PrinteazaSalata greceasca de cartofi din: cartofi, sare, ceapa, telemea, capere, masline, menta, ulei, lamaie, iaurt, marar, mustar, piper.
- 500 g cartofi
- sare
- 5 fire de ceapă verde
- 150 g telemea de oaie
- 1 lingură de capere
- 80 g măsline negre fără sâmburi
- 3 linguri de fire de chives tocate
- 2 linguri de mentă tocată
- 100 ml ulei de măsline
- zeama de la 1 lămâie
- 3 linguri de iaurt
- 3 linguri de mărar tocat
- 1 linguriţă de muştar
- piper negru
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb al dente în apă cu sare (aproximativ 25 de minute). Se lasă la scurs şi la răcit, apoi se cojesc şi se feliază.
Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Brânza se taie cuburi.
Cartofii, ceapa verde, brânza, caperele, măslinele şi verdeaţa (cu excepţia mărarului) se pun într-un castron şi se amestecă bine.
Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie. Se adaugă iaurtul, mărarul şi muştarul şi se formează o cremă groasă.
Dressingul cremos se asezonează după gust cu sare şi piper şi se toarnă peste salata de cartofi. Se amestecă totul bine, până când cartofii sunt acoperiţi de sos.
Salata greceasca de cartofi
Pofta buna!