Salata greceasca
PrinteazaSalata greceasca
Ingrediente:
- 2-3 rosii
- 3-4 castraveti
- 1 ceapa mare rosie
- 2 linguri ulei de masline
- 100 g masline
- 300 g branza sarata sau feta
- busuioc uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală roşiile, castraveţii şi ceapa şi se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absorbant de bucătărie. Roşiile se taie rondele, castraveţii se taie felii subţiri, ceapa se taie solzişori şi se amestecă într-un bol cu puţin ulei de măsline.
Se adaugă sarea şi piperul, după preferinţe. Se adaugă şi brânza tăiată cubuleţe şi măslinele cu sau fără sâmburi, cum doriţi, şi se presară busuioc uscat sau proaspăt dacă aveţi la frigider.
Această salată se poate servi cu pâine neagră sau cu seminţe şi ţine loc şi de garnitură la friptura de pui sau de curcan, preparată în funcţie de preferinţe.
Salata greceasca
Pofta buna!