Salata de grepfrut cu bacon si cicoare
PrinteazaSalata de grepfrut cu bacon si cicoare din: grepfruturi roz, bacon, cicoare cu frunze crete, salată batavia, cicoare roşie, zahăr roşu (de palmier), unt, lamaie, ulei de măsline, ceapă de tuns, sare, piper macinat.
Ingrediente:
- 3 grepfruturi roz
- 12 felii foarte subţiri de bacon
- 1 cicoare, cu frunze creţe
- 1 salată batavia
- 1 cicoare roşie
- 4 linguri de zahăr roşu (de palmier)
- 30 g de unt
- o lămâie (stoarsă)
- 3 linguri de ulei de măsline
- câteva fire de ceapă de tuns
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi salatele, iar apoi zvântaţi-le. Intr-o salatieră, preparaţi un sos, punând un vârf de cuţit de sare, două măsuri de piper măcinat, zeamă de lămâie şi ulei.
Omogenizaţi cu o furculiţă şi lăsaţi deoparte compoziţia.
Tăiaţi feliile de bacon în fâşii subţiri. Curăţaţi grepfruturile de coajă, îndepărtând chiar şi pieliţa albă.
Inconjuraţi fiecare felie de grepfrut cu o fâşie de costiţă şi aşezaţi-le pe o tavă unsă cu unt.
Ungeţi-le cu unt topit, pudraţi-le cu zahăr roşu şl caramelizaţi-le câteva minute, sub grilul cuptorului.
Amestecaţi salatele cu vinegretă, repartizaţi-le pe farfurii, puneţi feliile de grepfrut în centru, acoperiţi cu sucul din tavă, apoi presăraţi deasupra ceapa de tuns, tăiată fin. Serviţi imediat.
Salata de grepfrut cu bacon si cicoare
Pofta buna!
O sa fac si eu salata asta!