Salata cu grepfrut, pui si ciuperci
PrinteazaSalata cu grepfrut, pui si ciuperci din: piept de pui, ciuperci proaspete, grepfruturi roz, oua, ulei, lamaie, mustar, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g piept de pui dezosat
- 500 g ciuperci proaspete
- 2 grepfruturi roz
- 2 ouă
- 200 ml ulei
- 1/2 lămâie
- 1 linguriţă muştar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl pui la fiert în apă uşor sărată. între timp, speli ciupercile şi le tai pălărioarele în cubuleţe.
Le presari cu puţină sare şi le căleşti într-o tigaie încinsă, amestecând până scade toată zeama. Fierbi un ou tare.
Prepari maioneza din gălbenuşul fiert, gălbenuşul crud, muştar şi ulei, pe acesta din urmă încorporându-l treptat, în timp ce mixezi fără să schimbi sensul de rotaţie.
Adaugi treptat zeamă de lămâie, iar la sfârşit sărezi şi condimentezi după gust. Cureţi grepfruturile de coaja galbenă şi, apoi, fiecare felie, de pieliţa amară.
Tai feliile în bucăţi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După ce pieptul de pasăre s-a fiert şi răcit, îl tai mărunt şi îl păstrezi acoperit.
Amesteci ciupercile cu pieptul de pui şi maioneza, condimentând după gust, cu sare şi piper.
La final, adaugi şi bucăţelele de grepfrut, amestecând delicat. Serveşti salata imediat ce ai preparat-o, întrucât grepfrutul lasă zeamă.
Salata cu grepfrut, pui si ciuperci
Pofta buna!