Salata cu grepfrut, pui si ciuperci

Printeaza

Salata cu grepfrut, pui si ciuperci din: piept de pui, ciuperci proaspete, grepfruturi roz, oua, ulei, lamaie, mustar, sare, piper.

Salata_cu_grepfrut_pui_si_ciuperci

Ingrediente:

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui şi îl pui la fiert în apă uşor sărată. între timp, speli ciupercile şi le tai pălărioa­rele în cubuleţe.

Le presari cu puţină sare şi le căleşti într-o tigaie încinsă, ames­tecând până scade toată zeama. Fierbi un ou tare.

Prepari maioneza din gălbenuşul fiert, gălbenuşul crud, muştar şi ulei, pe acesta din urmă încorporându-l treptat, în timp ce mixezi fără să schimbi sensul de rotaţie.

Adaugi treptat zeamă de lămâie, iar la sfârşit sărezi şi condimentezi după gust. Cureţi grepfruturile de coaja galbenă şi, apoi, fiecare felie, de pieliţa amară.

Tai feliile în bucăţi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După ce pieptul de pasăre s-a fiert şi răcit, îl tai mărunt şi îl păstrezi acoperit.

Amesteci ciupercile cu pieptul de pui şi maioneza, con­dimentând după gust, cu sare şi piper.

La final, adaugi şi bucăţelele de grepfrut, amestecând delicat. Serveşti salata imediat ce ai preparat-o, întrucât grepfrutul lasă zeamă.

Salata cu grepfrut, pui si ciuperci

Salata_cu_grepfrut_pui_si_ciuperci

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.