Salata cu grepfrut – usor de preparat
PrinteazaSalata cu grepfrut din: salata, grepfrut, fasole verde, branza feta, ulei de masline, sare, cimbru, zahar brun, piper si otet balsamic.
- o salata mare
- 3 grepfrut
- 400 g fasole verde
- 100 g branza feta
- 3 lingurite ulei de masline
- sare
- cimbru uscat si macinat
- 2 lingurite zahar brun
- un praf piper
- 2-3 lingurite otet balsamic
Mod de preparare:
Se curăţă pentru început fructele. Se scot pieliţele ca să nu dea un gust amar salatei şi se presară zahărul brun.
Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. Separat, se iau păstăile de fasole şi se desfac.
Se scot boabele şi se pun să fiarbă 20-30 de minute în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se pun în sită să se scurgă.
Se curăţă şi se spală salata verde. Se lasă în sită sau pe un prosop absorbant.
Se taie brânza feta cubuleţe, se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi cimbru uscat.
Salata verde se rupe, se pune în bol, se adaugă fasolea verde fiartă, feliile de grepfrut şi brânza feta.
Se adaugă oţetul balsamic, uleiul, sarea şi piperul, după gust, şi se amestecă uşor să nu se zdrobească brânza.
Se serveşte cu pâine proaspătă cu seminţe.
Salata cu grepfrut
Pofta buna!
Imi place mult!
Si mie. Buna rau salata asta