Salată cu grepfrut
PrinteazaO reteta de salata cu grepfrut din: cicoare, rucola, sparanghel, grapfrut, pecorino, suc de grepfrut, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 100 g cicoare de câmp
- 50 g rucola
- 8 inimi de sparanghel în ulei
- 4 grepfrut roz
- 60 g pecorino (brânză veche de oaie şi de capră) tăiat felii extrem de subtiri
- 2 linguri de suc de grepfrut
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi şi uscaţi cicoarea de câmp şi rucola. Scurgeţi de ulei sparanghelul din conservă, aşezaţi-l pe hârtie absorbantă de bucătărie şi tăiaţi-l felii subţiri. Curăţaţi de coajă grepfruturile, separaţi felioarele şi curăţaţi-le de pieliţa transparentă, apoi tăiaţi fiecare felioară în trei.
Amestecaţi într-un castron cicoarea, rucola, sparanghelul, grepfrutul şi feliuţele subţiri de pecorino şi asezonaţi cu ulei extravirgin de măsline, cu sucul de grepfrut, cu sare şi cu piper negru proaspăt măcinat. Amestecaţi totul cu grijă şi serviţi salata în castronele individuale.
Salată cu grepfrut
Pofta buna!