Salata grill cu dovlecei si roastbeef
PrinteazaSalata grill cu dovlecei si roastbeef din: carne de vită, muştar, piper, ulei de măsline, sare de mare, unt, dovlecei, ardei grasi rosii, usturoi, frunze de rucola.
- 500 g carne de vită
- 2 linguri muştar
- 2 linguriţe piper pisat
- 3 linguri ulei de măsline
- sare de mare
- 50 g unt
Ingrediente pentru legume:
- 4 dovlecei
- 4 ardei graşi roşii .
- 4 lirîguri ulei de măsline
- 1 căţel dc usturoi
- sare, piper
- 1 mână frunze de rucola pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă carnea de grăsime şi pieliţe şi se spală; se şterge.
Se amestecă muştarul cu piper şi ulei şi se tăvăleşte carnea prin această compoziţie. Se sărează şi se înfăşoară în folie transparentă; se dă la frigider 24 de ore.
Se topeşte untul într-o tigaie şi se scoate carnea din folie; se prăjeşte de jur-împrejur la foc iute cca 5 min.
Se aşază pe un grătar în cuptorul încălzit la 85 °C; se aşază dedesubt o tavă în care se va scurge grăsimea şi se coace 1,5 ore.
Se poate măsura temperatura cu un termometru special: când temperatura din interiorul fripturii ajunge la 58 °C, atunci friptura este gata.
Se taie dovleceii în fâşii longitudinale groase de cca 5 mm. Se curăţă ardeii graşi de cotoare, seminţe şi de pieliţele albe.
Se amestecă uleiul cu usturoi pisat, sare şi piper; se ung cu această compoziţie dovleceii şi ardeiul gras şi se lasă să se odihnească puţin.
Apoi se frig pe grătar cca 10 min. în- torcându-i din când în când şi ungându-i cu ulei.
Se taie carnea felii subţiri şi se aşază pe legume; se presară frunze de rucola şi verdeaţă.
Se serveşte cu maioneză şi pâine proaspătă.
Salata grill cu dovlecei si roastbeef
Pofta buna!