Salata gustoasa de sparanghel
PrinteazaSalata gustoasa de sparanghel din: sparanghel, ulei de salata, sare, piper, lamaie.
- 500 g sparanghel
- 4 linguri cu ulei de salata
- sare
- piper macinat
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Rupeţi cozile tari de la sparanghel şi înlăturaţi-le. Spălaţi sub jet mic de apă sau schimbaţi apa din vas de 2-3 ori. Trebuie protejate vârfurile care sunt fragede.
Legaţi câte 5-6 fire cu aţă şi puneţi snopurile obţinute să fiarbă în apă cu sare.
Vârfurile sparanghelului rămân afară, ele se frăgezesc sub efectul aburului.
După 15 min scoateţi snopurile, le dezlegaţi, le aşezaţi în castron şi turnaţi deasupra sosul din zeamă de lămâie, ulei, sare, piper.
Serviţi imediat cu pâine feliată, toast sau pâine de casă.
Pofta buna!